Dingle lyckades vända på steken

Underläge inför sista perioden – vann med 3-4

2014-11-17 Dingle AIK gjorde vad de skulle, men det satt långt inne.
Underläget inför sista perioden vändes till en uddamålsvinst när domaren satte pipan till munnen.
Mölndal-DAIK slutade 3-4 (1-1, 2-1, 0-2).
– Det var mer krig än skönspel, säger tränaren Fredrik ”Godis” Nestorsson.

Dingle har seglat igenom årets innebandyfyra. Storsegrar har staplats på hög, men på vägen ner till Göteborg och matchen mot Mölndal hade laget på känn att det skulle bli tufft. Man hade rätt. DAIK tog ledningen efter minuten spelad genom Hampus Wackfelt. Hemmalaget kvitterade dock till 1-1 i slutet av den första perioden.

– Mölndal spelade oerhört tufft. De pressade högt och gav oss ingen tid, de var helt respektlösa, säger tränare Nestorsson.

Trodde inte på vändning

Dingle lyckades göra 1-2 genom Sebastian Wackfelt tidigt i andra innan Mölndal drog ifrån till en 3-2-ledning. Underläge inför den avslutande perioden och två skadade nyckelspelare, Martin Johannesson och Joakim Wilhelmsson tvingades båda lämna matchen, och läget såg inte idealiskt ut för DAIK att få med sig några poäng.

Men när det såg som tuffast ut gjorde Hampus Wackfelt två snabba och vips så hade Dingle lyckats vända underläget till en 3-4-vinst.

– Om jag ska vara ärlig så trodde jag inte att det skulle gå att vända på matchen. Killarna var trötta och vi hade åkt på ett par skador, men det finns något speciellt i laget som gör att alla lyfter sig i tuffa lägen.

“Alla kämpar”

Matchen mot Mölndal var den första för säsongen där DAIK varit riktigt pressade. Man visade att man trots alla storvinster och relativt enkla segrar fortfarande vet hur man ska vända motgångar.

– Jag vill lyfta fram laginsatsen idag. Alla kämpar och gör det de ska. Linus Olsson, nyss fyllda 15 år, förtjänar ett speciellt omnämnande. Han gjorde sin första hela match och han skötte sig jättebra, avlutar Fredrik ”Godis” Nestorsson.

 

Glada Dinglespelare firar segern över Mölndal. Foto: Privat

Glada Dinglespelare firar segern över Mölndal.
Foto: Privat

Publicerad:
Nyhetsarkiv