Under fredagskvällen har Dingle AIK chansen att säkra guldet i innebandyfyran. Räkna med sådana här scener på om det sker. Arkivfoto: Joel Hansson

Dingle går för guldet

”Hoppas på en magisk kväll”

2015-03-13 Räkna med lapp på luckan.
Räkna med ett öronbedövande tryck.
Räkna med…GULD.

På fredagskvällen kan Dingles innebandyherrar vinna division tre inför sin hemmapublik.

– Det var 13 år sedan sist vi gjorde det. Så jag hoppas att vi tar tillfället i akt och fixar segern och att alla, både publik och spelare, passar på att njuta av stunden. Det är inte varje dag vi har chans att uppleva något sådant här, säger DAIK:s tränare Fredrik ”Godis” Nestorsson.

Sörgården står för motståndet. Dingle behöver en poäng för att säkra seriesegern och det har varit glada miner i veckan efter det att man i helgen vann den viktiga seriefinalen, borta mot Sävedalen.

– Det har varit en uppsluppen stämning och man har mött mycket leenden. Nu ska vi se till att göra fredagskvällen till en stor fest. Vi är bättre än Sörgården och ska vinna helt enkelt. Något annat finns inte på kartan.

För Dingle återstår det tre matcher, och det räcker med en poäng för att säkra guldet. Tobias Bengtsson är bortrest och Jesper Kongstad är skadad, i övrigt ställer man upp med ordinarie lag.

Det snackas om publikrekord?
– Jag hoppas på det, och det är känslan man får när man pratar med folk. De som var med i Göteborg förra helgen fick uppleva en magisk kväll och sådant sprider sig. Vi hoppas på något liknande nu.

Ni är storfavoriter. Har ni redan planerat för guldfesten?
– Jag vill inte säga för mycket. Men om vi är klara seriesegrare när domaren blåser för full tid, då har vi har en plan för fredagskvällen, och den planen upphör inte vid slutsignalen, så mycket kan jag lova, avslutar en något hemlighetsfull och förväntansfull Fredrik Nestorsson.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv