Dingles tränare Fredrik Nestorsson tyckte inte att resultatet i förlustmatchen mot Floda speglade matchbilden. “Fem träffar i i målramen visar att vi inta hade marginalerna med oss den här gången”, säger Fredrik Nestorsson.

Dingle föll tungt mot Floda

“En otroligt sur förlust – fem ramträffar borde gett bättre utdelning”

2015-02-23 – Det känns otroligt surt att det blev som det blev.
Det säger Dingles innebandytränare Fredrik Nestorsson efter den snöpliga förlusten i bortamatchen mot Floda IBK.
Floda vände ett underläge från 1-2 till seger 3-2 med mindre än fem minuter kvar att spela.
Matchfakta:

Floda IBK – Dingle AIK
Innebandy division 4
Resultat: 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
Publiksiffra: 20 personer
Bästa spelare Dingle: Anders Jonsson
Målskyttar Dingle: Sebastian Ohlsson och Fredrik Birgersson
Nästa match:  Mölndal (hemma)

Det hårdnar till i toppen av innebandyns division 4. Dingle är fortfarande serieledare och ligger, med en match mindre spelad, på samma poäng som tvåan Sävedalen.

Tog ut varandra

Dingle är vanligtvis en målglatt gäng. Men i mötet mot Floda var det två lag som hade satt fokus på försvarsspelet.

– Vi neutraliserade varandra under stora delar av matchen, de hade verkligen läst på läxan från det att vi möttes senast, säger Fredrik Nestorsson.

Den första perioden blev mållös medan den andra bjöd på ett mål från vartdera håll.

– I mittenperioden fick vi spela en del fem mot fyra och även fem mot tre. Vi spelade bra i powerplay men fick inte till det framför mål. Lägen saknades inte, vi hade fem träffar i målramen under matchen.

Dramatiskt slut

Den välspelade tillställningen skulle få ett dramatiskt slut. När Tobias Bengtsson satte 1-2 till Dingle med fem minuter kvar så luktade det seger för serieledarna.

– Jag tycker att vi hade oflyt, men när Floda gjorde 2-2, så tänkte jag ändå att det var okey med oavgjort. Men det sprack ju på slutet och det var riktigt surt, och inte heller rättvist om du frågar mig, säger Fredrik Nestorsson

Med 90 sekunder kvar kom kallduschen. Floda gör segermålet 3-2 och trots att Dingle gör ett sista desperat försök att plocka ut målvakten så lyckas man inte komma tillbaka.

Bäst i Dingle, där hela laget svarar för en bra och mycket välspelad match, var målvakten Anders Jonsson tillsammans med backen Fredrik Birgersson.

Nu väntar två tuffa matcher för Dingle. Först ska man på hemmaplan ta sig an tabellfyran Mölndal för att sedan ladda för seriefinal borta mot Sävedalen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv