Jerry Johansson fick sig en rejäl lufttur i den första perioden. Här tacklades han över sargen och ut genom det räfflade DAIK-emblemet.

Dingle fick sista ordet i hatmötet

Irriterad stämning i Munkedal – Jerry Johansson flög över sargen och in genom DAIK-märket

2015-01-19 Irritation, frustration, ­extra hårt spel och mycket tjafs.
Dingle - Hindås är ett ­infekterat möte.
I tredje perioden fick DAIK betalt och spurtade i från till 12-5.
Matchfakta:

Dingle AIK – Hindås IBK Härryda
Innebandy – division 4
12-5 (3-2, 4-3, 5-0)
Publiksiffra: 370 personer
Bäst i Dingle: Martin Johannesson
Lagets målskyttar: Hans Eklund 2,  Tobias Bengtsson 2, Michael
Winter 2, Sebastian Ohlsson, ­Hampus Wackfelt, Jesper Kongstad, Jerry Johansson, Rasmus Larsen, Sebastian Wackfelt
Nästa match: Kungälv, hemma

– Alla är riktigt taggade. Förra säsongen hade vi två tuffa bataljer mot Hindås och vi har en grym revanschlusta efter bortamatchen, då det var lite balla ur-stämning. De ska inte få hämta poäng här, sa ­Hampus Wackfelt under uppvärmningen.

Det blev precis så som ­Dingles bäste poängplockare förutspådde. Tufft, grinigt och heta känslor.

Exempelvis bröts fyra klubbor under matchen och Jerry Johansson fick sig en annorlunda flygtur.

– Där flög jag ”gött”. Jag fick en tryckare över sargen och ­trodde att jag kunde ta emot händerna mot väggen. Men det var precis där DAIK-loggan är så jag flög rätt igenom, säger ­Jerry Johansson.

Oviss avslutning

Inför sista perioden ledde Dingle med 7-5 och så långt hade det inte varit någon nämnvärd skillnad mellan lagen. Men under de sista 20 minuterna fick DAIK betalt för sin breda trupp. Hindås krafter tog slut och Dingle avslutade med att göra fem raka mål till totalt 12-5.

– Vi inledde matchen väldigt svag, men tog tag i det. Sedan gick det lite upp och ner innan vi repade oss i tredje. Vi tog det framför allt lite lugnare när vi hade ledningen.

Det säger Jerry Johansson som debuterade i DAIK för ungefär 20 år sedan. Han är en av tre spelare i truppen som är 37 år. De andra är lagkaptenen Martin Johannesson och Fredrik Birgersson.

– Jag har varit runt i andra klubbar och hade egentligen lagt av. Men nu har jag gjort comeback och det är kul när det går som det gör. ­Innebandyn betyder mycket för en annan eftersom jag är uppvuxen i DAIK, säger Jerry ­Johansson.

”Ser lovande ut”

Segern var Dingles elfte ­raka, men tabelltvåan Säve­dalen vägrar att släppa taget. I dagsläget räknar DAIK med att det ”bara” är ett lag som går upp till division 3, även om det brukar bli fler som får avancera.

– Det är långt kvar av ­serien, absolut, men går vi upp så ska det bli riktigt kul med derby mot Walkesborg och ­Herrestad. Det ser lovande ut och spelar vi som vi kan, då tar vi oss till division 3, säger Johansson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv