Full fart på läktaren när Dingle vann seriefinalen i innebandyns division 4.

Dingle dominerade seriefinalen

Toppkonkurrenten Sävedalen besegrades med 7-3 hemma i Munkedals Idrottshall

2014-11-25 I en period såg det ut som att Dingle AIK:s perfekta vinstrad skulle spricka.
Då lade DAIK:arna i nästa växel och körde ifrån sina motståndare i fredagens seriefinal.
Slutresultatet skrevs till Dingle AIK: 7, Sävedalens IBK: 3.
– Det är svårt att hitta något negativt, vi spelade riktigt bra, säger DAIK-tränaren Fredrik ”Godis” Nestorsson.

Innebandy VM i Göteborg ligger alldeles runt hörnet, men redan i fredags kunde man få en försmak över spänningen och intensiteten som väntar. Seriefinal i division 4, Dingle AIK mot Sävedalens IBK.

Två fullpoängare

Det var inte bara seriens två fullpoängare som drabbade samman under fredagskvällen, det var även innebandyfyrans bästa defensiv (DAIK) mot den bästa offensiven (Sävedalen). Det skulle märkas. Redan från första minuten bombarderades Dinglemålet med skott efter skott. Gång efter annan stod dock målvakten Anders Jonsson och hans uppoffrande försvar i vägen.

Trots att gästerna dominerade inledningsvis var det hemmalaget som tog ledningen. Viktor Svensson drog till med ett överraskande distansskott ur dålig vinkel till 1-0. Efter ledningsmålet både kvitterade och reducerade Sävedalen till 1-2 efter den första perioden.

– Vi gick lite i deras fälla i början. De ville att vi skulle stöta högt så att de skulle kunna vända spelet snabbt. Vi gick på det i början, men vi lärde oss efter ett tag att undvika den fällan, säger tränare Nestorsson.

Jonsson räddade straff

Åtta minuter in i andra perioden träffade duktiga Hampus Wackfelt stolpen. Wackfelt, som varit DAIK:s bästa spelare under säsongen, skulle dock få sin revansch några minuter senare när han satte 2-2 i powerplay. Innan perioden var slut hade Hans Eklund vänt på steken för Dingle, inför den avslutande perioden var ställningen 3-2.

Efter en lite småseg mittenperiod tog det verkligen fart i sista. Två minuter in höll sig Hampus Wackfelt framme och gjorde sitt andra för kvällen innan Jerry Johansson satte 5-2 och spiken i kistan ett par minuter efteråt. Det fanns dock plats för två spikar till i Sävedalens kista, Rasmus Larsen satte sexan, Sebastian Wackfelt satte sjuan.

– Det kändes nästan med en gång vi fick 4-2-målet som att vi skulle ta hem det. Jag är förvånad över att Sävedalen inte gick för att göra mål mer i slutet, de blev väl trötta helt enkelt.

Till råga på allt passade duktige Anders Jonsson på att rädda en straff vid ställningen 7-3.

– Anders, Hampus (Wackfelt) och backparet Martin Johannesson och Fredrik Birgersson var duktiga.

“Skiktat sig rejält i tabellen”

Dingle övertog i och med segern serieledningen från Sävedalen. Man har lika många poäng som göteborgarna, men man har bättre målskillnad trots en match mindre spelad. I och med att Floda och Hindås/Härryda båda två tappade poäng i helgen, de spelade smått osannolika 11-11, har Dingle och Sävedalen öppnat upp en rejäl lucka ner till resten av tabellen. Man har hela åtta poäng ner till tredjeplacerade Floda.

– I och med att alla topplag har mött varandra nu på slutet har det skiktat sig rejält i tabellen, avslutar Fredrik ”Godis” Nestorsson.