Segerjubel efter segern mot Högsbo. Foto: Privat

Dingle AIK:s segertåg fortsätter

Har vunnit fem matcher av fem möjliga – “Extra skoj är det att vi är noga med defensiven”

2014-11-03 Dingle dundrar på i innebandyns division 4.
I helgen blev det ännu en gång stora siffror då Dingle på bortaplan besegrade Högsbo med hela 3-14 (1-4,1-4,1-6).
– Det var aldrig något snack om vilket lag som var bäst, säger spelande tränaren Fredrik Nestorsson.
Målskyttar Dingle:

Jesper Kongstad 3, Hans Eklund 3, Jerry Johansson 2, Fredrik Birgersson 2, Sebastian Wackfelt 2, Michael Winter, Fredrik Nestorsson.

Femte segern på raken, av fem möjliga, och tio mål framåt i snitt per match är imponerande. Men det blir allt tydligare att Dingle måsta vara bäst när det gäller.
– Serien är väldigt ojämn och uppdelad i två skickt. Nu kommer vi att möta trean och tvåan, det är nu det gäller, säger Fredrik Nestorsson.

“Noga med defensiven”

Mot Högsbo lyckades Dingle hålla farten distansen ut, trots att man var tämligen överlägsna.
Redan efter drygt halva den första perioden var matchen punkterad när Jerry Johansson assisterade Fredrik Nestorsson till 0-4. När Michael Winter i den andra perioden gjorde 1-8 handlade det mycket om hur motiverade Dingle var att fortsätta ösa in mål, då Högsbo redan då var pulveriserade. Dingle ville och kunde mer och i den tredje perioden gjorde man hela sex mål, varav Jesper Kongstad gjorde hälften.
– Det är roligt att vi gör många mål, men extra skoj är det att vi är noga med defensiven, som vi har stort fokus på, säger Fredrik Nestorsson.
Bäst i Dingle var Henrik Karlsson, backen som av tränaren betygsattes som felfri. I offensiven var det Jerry Johansson som kvitterade ut högsta betyget, inte minst tack vare sina fem poäng, två mål och tre assist.