Martin Johannesson, Jerry Johansson och Fredrik Birgersson klappar om sin målvakt, Anders Jonsson, efter slutsignalen.

Dingle AIK i förarsätet i kampen om serieseger och uppflyttning

Slog Mölndal på hemmaplan under fredagen – nu väntar seriefinal mot Sävedalen på lördag

2015-03-02 Det är fortsatt fördel Dingle i kampen om seriesegern.
I fredags blev det seger över tabellfyran Mölndal med 4-1 och i nästa match vankas det seriefinal.
– Beskedet vi har fått är att bara ett lag går upp, så vi kör stenhårt för den platsen, säger Dingles tränare Fredrik Nestorsson.
Matchfakta:

Dingle AIK – Mölndals Övre SK
Innebandy – division 4
Resultat: 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)
Publiksiffra: 230 personer
Bäst i DAIK: Martin Johannesson
DAIK:s målskyttar: 1-0 Hampus Wackfelt, 2-0 Jerry Johansson, 3-0 Sebastian Ohlsson, 4-0 Jerry Johansson
Nästa match: Sävedalens IBK, borta

Mycket folk hade sökt sig till Munkedals idrottshall, men det var inte samma tryck som det har varit i de tidigare hemmamatcherna.

– Det var struligt innan vi fick klart att det skulle bli match. Först var det nära att Mölndal skulle lämna WO, men till slut bestämde de sig för att komma. Det kan vara en anledning till att det var lite lugnare på läktaren idag, säger Fredrik Nestorsson.

Högt tempo från minut ett

Men lugnt var det knappast på planen. Dingle startade i ett högt tempo och tanken var att köra slut på gästerna som bara kom med tio spelare.

Taktiken verkade sitta som en smäck. Hampus Wackfelt gjorde 1-0, Jerry Johansson svarade för 2-0 och Mölndal såg trötta ut redan i slutet av den första perioden.

Dingle gjorde lika många mål i den andra perioden och nu var det ett par riktiga läckerbitar som publiken bjöds på. 3-0 gjorde Sebastian Ohlsson i öppet mål, men det var Hampus Wackfelts fina framspelning som etsade sig fast på näthinnan. Därefter vinklade en av Dingles bästa spelare, Jerry Johansson, in 4-0 i krysset från en dålig vinkel.

Gästerna reducerade i slutet

Inför den sista perioden fanns tendenser till att matchen skulle spåra ur. Mölndal var tröttkörda och matchen i princip avgjord.

– Vi får se till att vara på tå och hålla det på en bra nivå, sade domaren Martin Larsson inför slutperioden.

Men matchen spårade aldrig ur. Domarparet Martin Larsson och Joakim Almroth hade koll på läget samtidigt som Mölndalsspelarna bet ihop riktigt bra.

Det var också gästerna som svarade för det enda målet i den tredje perioden, då Joakim Andersson reducerade till 4-1 med fem minuter kvar. Men det blev aldrig någon dramatik i slutskedet.

– Det här var ändå en ganska lugn seger, vi hade kontroll på läget. Vi spelade bra och säkert, framför allt i defensiven, säger Fredrik Nestorsson.

Seriefinal på lördag

Nu väntar seriefinal mot Sävedalen. Dingle har tre poäng till godo och en seger skulle i praktiken innebära att avancemanget är klart.

– Det är ganska häftigt. Förutom spelarbussen så är det ytterligare tre fulla bussar, med supportrar, som ska åka med och stötta oss, avslutar Fredrik Nestorsson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv