Din Klinik öppnar upp för vaccinering i Lysekil

2021-05-18 På Lysekils Sjukhus, ingång via huvudentrén och en trappa upp, där hittar vi kliniken som ska vaccinera Lysekil. Din Klinik är hemmahörande i Västra Götaland med huvudplacering i Göteborg och verksamhet på fem platser i länet. Lysekil är en av de platserna där de bedriver företagshälsovård och nu även vaccinationsmottagning.

Martin Öst är vd på Din Klinik och berättar att sammantaget har de fått 2 000 doser. Lysekil är i dagsläget ett högt prioriterat område och på onsdag drar vaccineringen igång på allvar.

– I förra veckan var uppdraget att vaccinera 55 plus i Göteborg. Från och med onsdag blir det en satsning i första hand på LSS-boende personal, men för att få ett bra flöde är även 50 plus välkomna, berättar Martin.

Från Orust till Sotenäs med Lysekil som centrum är det logiska upptagningsområdet.
– Vi finns på sjukhuset i Lysekil, men vi tittar även på alternativ utomhus om vädret skulle tillåta det. Din Klinik har varit med från starten och har därför fått upp bra rutiner. Idag har vi en kapacitet att vaccinera upp till 1 000 personer om dagen, förklarar han.

Från och med onsdag kör vaccineringen igång i Lysekil och tider bokas på dinklinik.se.
– I förlängningen är det också meningen att man ska kunna boka sig via 1177, men idag är det hemsidan som gäller, påpekar Martin.

Du är inte orolig för att ni inte nått ut till allmänheten med ert vaccinationserbjudande?

– Vi har sett att när väl ryktesspridningen är igång fylls tiderna snabbt. Det är ett stort intresse för att få vaccinera sig. Det handlar mer om att få reda på att möjligheten finns.

Hur kommer ni fortsätta att vaccinera följande veckor och när blir det dags att erbjuda vaccin i nästa åldersspann?

– Det är VGR som bestämmer vad som gäller och nya direktiv får vi på onsdag. Det är med kort varsel som vi vet hur mycket vaccin vi får för varje vecka.

En uppmaning är till alla som bokar sig att skriva ut en hälsodeklaration, som man också hittar på hemsidan.

– Det underlättar om man har en hälsodeklaration ifylld, så den är klar när man kommer. Kortärmat är heller aldrig fel, avslutar Martin Öst, vd på Din Klinik.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv