Din Klinik letar efter större lokaler för att effektivisera och vaccinera fler personer än kapaciteten tillåter i nuläget. Foto: Gabriel Berndtsson

Din Klinik letar plats för drive thru i Lysekil

2021-05-27 "Vi har nått maxkapaciteten för vad vi kan vaccinera på Lysekils Sjukhus”, det säger Martin Öst, vd på Din Klinik. Nu söker man en plats som möjliggör för en drive thru. Nästa vecka öppnar kliniken upp för 50 plus igen. Det gör de även i Dingle, men där är tiderna redan fullbokade. På Närhälsan Lysekil och Capio Läkarhus Lysekil fortsätter vaccinering med dos 2.

– Den här veckan vaccinerar Din Klinik endast LSS-boenden. Nästa vecka öppnar de upp för 50+ igen i Lysekil. Kliniken letar efter en plats att kunna effektivisera vaccineringen på. De letar även efter personal, sjukvårdsutbildade men även andra är välkomna att söka för att hjälpa till med pappersarbeten och andra sysslor.
– Vi försöker hitta en plats där vi kan få igång en drive-thru. I dagsläget finns inga kontrakt skrivna eller godkända. Anledningen är att vi uppnått maxkapaciteten för vad vi kan vaccinera på Lysekils Sjukhus. Vi vill hitta en möjlighet att kunna utveckla och effektivisera vaccineringen på något sätt, säger Martin.

Mer vaccin vecka 23
Vecka 23 säger man från samtliga vårdcentraler och Din Klinik att det ser ut som det kommer loss mer vaccin.
– Det är blandad information men vecka 23 har man talat om att börja vaccinera 45 plus, om vaccinet kommer vill säga, berättar Elin Hansson, chef på Närhälsan.
Trenden visar att antalet covidsjuka är på nedåtgående.
– I onsdags hade vi extremt få självtester och det brukar vara ett tecken på att smittan är på väg ner. Men, jag vill påpeka att det har det varit en dålig följsamhet i rekommendationen bland skolbarnen att testa sig, det har vi sett, säger Elin Hansson, chef på Närhälsan.

Uppmaning
En uppmaning från vårdcentralerna är också att inte testa sig en andra gång om man testat positivt.
– Jag förstår att de som gör det är oroliga, men det finns ingen anledning att testa sig igen.
Det som gäller är en vecka hemma från det att man fick symptom. Är man symptomfri är det en vecka från det att man tagit testet.
– Sedan ska man vara feberfri i 48 timmar och allmänt förbättrad från alla symptom, är man inte det efter en vecka ja då ska man fortsatt vara hemma och isolerad, förklarar Elin.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv