Detaljplanen för sjukhusområdet i Lysekil går nu ut på allmän granskning, efter beslut i samhällsbyggnadesnämnden i förra veckan. Foto: Privat

Detaljplaneförslag för Lysekils sjukhus ut på granskning

Majoritet i byggnämnden vill inte att alla byggnader ska kunna bli bostäder

2019-05-04 Arbetet med hur bebyggelsen i området vid Lysekils sjukhus ska se ut i framtiden går vidare. Nu ska granskningshandlingen för detaljplaneförslaget gå ut på en remissrunda.
– Vi vill att området förtätas och förnyas med bostäder och annan verksamhet, men vi vill inte att alla byggnader ska kunna byggas om till bostäder, kommenterar Lars Björn-eld (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv