Ann-Louise Leidenhammer, Inger Sterneskog och Eva Wällstedt är upprörda över att de inte fick någon information om att det fanns asbest i fastigheten. I bakgrunden syns hur nära deras bostäder låg rivningsplatsen.

”Det var rena Saharaöknen”

Boende längs Gamla Strandgatan oroliga för asbest efter att gammal sillfabrik jämnades med marken

2018-06-30 När den ödelagda sillfabriken på Gamla Strandgatan skulle rivas var det ingen som visste att det fanns asbest i byggnaden.
Grannarna är nu oroliga att de har blivit exponerade för det farliga ämnet genom att sågspån har flugit in i deras bostäder – något som byggherren tillbakavisar.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Anna-Maria Holmgren

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv