Johan Fransson i kurr med en SH84-spelare. Fransson satte Vikings tredje, och sista mål i matchen. Foto: Lennart Hård

”Det var inget bra lag vi mötte”

Viking förlorade med 3-6 hemma mot Skärgården – spelarna blev för ivriga

2015-01-23 Torsdagskvällens match mot Skärgården slutade i besvikelse.
2-1 till Viking förvandlades till 3-6 i den sista perioden.
– Killarna är inte vana att föra matcher och de blev lite för ivriga, säger tränaren Seth Torp.

Nästa match: Rambergets HC, borta

Drygt 50 personer hade tagit sig till Gullmarsborg under torsdagskvällen för att se Viking ta emot Öckerölaget Skärgården, SH84. Publiken fick till en början se ett hemmalag som styrde och ställde lite som de ville. Under matchens fem första minuter hade Viking två kanonlägen att spräcka nollan, båda i boxplay.

”Micro” satte 1-0

Lagkaptenen Markus ”Micro” Johansson gav hemmalaget ledningen efter 5.45. Han fick till sig pucken efter en tekning i offensiv zon och drog iväg ett slumpskott som letade sig in i mål.
Hemmalaget fortsatte att dominera och radade upp chans på chans, efter tio minuter hade det kunnat stå 7-0.

– Jag var jättenöjd med första perioden. Vi var mycket inne i deras zon och skapade lägen, säger Seth Torp.

SH84 kämpade sig in i matchen och under den första periodens sista minuter var det gästerna som hade tagit tag i taktpinnen.

Den behöll de in i mittenperioden. Kvarten in i perioden kvitterade SH84 efter ett lågt slagskott från blålinjen. Viking gjorde därefter snabbt 2-1 genom John Axemark.

– I den andra perioden jobbade sig motståndarna in i matchen. Vi är inte vana att föra matcher och vi transporterade pucken för mycket.

”Missnöjd med vår insats”

I den avslutande perioden fortsatte SH84-övertaget. Gästerna från Öckerö hittade målet inte mindre än fem gånger sista tjugo. Viking gjorde det en gång. Matchen slutade 3-6.

– Detta var den första matchen för säsongen som jag är missnöjd med vår insats. Det var inget bra lag vi mötte, och vi borde ha vunnit, avslutar Seth Torp.