”Jag har spelat i Lysekil många gånger. Pinnevik är en fin plats. Vi åker alltid båt dit!”, säger Per Gessle i en exklusiv intervju med Lysekilsposten. Foto: Lennnart Hård

”Det blir en fantastisk kväll”

LP fick en exklusiv intervju med Per Gessle

2019-07-17 – Jag har spelat i Lysekil många gånger. Pinnevik är en fin plats. Vi åker alltid båt dit! Ett speciellt minne är 1996 med Gyllene Tider. Det var fantastiskt mycket folk överallt och vi gjorde en grym spelning som etsar sig fast. Wilmer X var med på ett hörn också.
Det berättar Per Gessle i en exklusiv intervju med Lysekilsposten på onsdagen.

Även i sommar är Lysekil enda platsen i Bohuslän som får en Gyllene Tider-konsert.
Att Per Gessle själv har ett finger med i det mesta, även när det gäller att välja ut vilka konsertarenor man ska spela på, råder inget tvivel om.
Bokningen av Gullmarsvallen inför avskedsturnén gjordes redan våren 2018.
– Ja, det blir bara Lysekil och Ullevi vid sidan om Halmstad på Västkusten, säger Per Gessle, som har fina minnen från just Lysekil.

Varför just Lysekil? Gillar du spelplatsen extra mycket med närheten till havet och klipporna?

– Ja, jag är ju ett barn av hav, klippor och sandstränder så alla sådana här spelplatser är väldigt vackra och speciella för mig. Det kommer att bli en fantastisk kväll.
Har du någon annan relation till Lysekil?
– Jag gillar verkligen Lysekil och Bohuslän. Vi har varit där mycket genom åren, framför allt med min musik. Jag känner mig väldigt välkommen.

Har samtliga konserter blivit utsålda hittills?
– Yes. Vi har gjort 7 konserter hittills. Alla har varit slutsålda. Vi är väldigt tacksamma för det. Framgång kan man aldrig ta för givet i den här branschen så vi böjer våra nackar!

Hur ser det ut i Lysekil. Är biljetterna slut?
– Oj, vet ej. Jag vet bara att det sålts väldigt många.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv