Den som väntar på något gott…

2019-10-29 Ibland kan väntan på LP bli extra lång, inte minst nu när vi minskat utgivningstakten på din lokaltidning från fyra till två dagar i veckan. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

En tydlig tendens som vi märker nu är att upplagan börjar klättra uppåt igen, tack vare den stora förändringen som vi har genomgått sedan början av oktober.
Kvalitén på varje tidning är genomgående högre, andelen lokalt material högre än tidigare och sedan gör färgen, det mindre formatet och den nya layouten att tidningen känns mer fräsch och up to date. Det är det lokala materialet som är exklusivt för både oss och läsarna och oftast är vi först och även ensamna om både små och stora nyheter från hemmaplan.

Vår ambition med den stora förändringen, som sjösattes i början av oktober, är att vi ska stärka oss ekonomiskt och på sikt bli en 3-dagarstidning, vilket LP varit en gång i tiden. Du som läsare kan faktiskt hjälpa oss att förverkliga det målet genom att uppmana dina grannar och vänner att börja prenumerera på lokaltidningen. För det är just fler prenumeranter som behövs för att det ska löna sig att trycka och distribuera tidningen fler dagar i veckan.

Att LP spelar så stor och central roll i mångas liv är helt fantastiskt, då vi dagligen får ta emot positiv och ibland negativ kritik, även om det positiva starkt överväger. Det pratas om Lysekilsposten över allt, men det är ju inte så konstigt då vi varit en budbärare i Lysekil och mellersta Bohuslän i över 114 år. Alla har en relation till tidningen. Många har jobbat som tidningsbud hos oss en gång i tiden och många har någon gång varit omskrivna i tidningen. Man upplever dagligen att det som vi jobbar med är en angelägenhet för hela bygden.

Inom kort ska vår nya hemsida vara klar att tas i bruk och den blir mer innehållsrik med de senaste nyheterna för våra aktiva prenumeranter och andra bra saker. Vi kommer också att kunna erbjuda nya läsare 24-timmarsprenumeration på den digitala tidningen, men en bättre affär är givetvis för både tidningen och läsaren att teckna en längre prenumeration.

Om du redan nu börjar fundera på vad du ska köpa för julklappar, så är en prenumeration på LP en av de bästa julklappar man kan tänka sig att få, för den kan ju räcka ända till nästa jul och mer därtill om man vill.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv