Nyårsdagen är nämligen årets pizzadag nummer ett.
– Även de som aldrig köper pizza i vanliga fall trillar dit, säger Dino Mattikhan på Oasen i Brastad.
Pizza på nyårsdagen är numera nästan lika självklart som champagne vid tolvslaget dagen innan. Fråga bara det svenska folket. Beställningarna hos onlinepizza.se går upp med över 160 procent och hos pizzabagarna i Brastad råder just nu lugnet före stormen.
– Vi håller på och förbereder för fullt. Vi gör fler degar och beställer mer ingredienser. Det kommer bli hårt jobb på fredag, säger Dino Mattikhan.
Färsk statistik placerar Kebabpizzan högst upp på pallen i pizza-Sverige. Detta bekräftas av Dino Mattikhan och Oasens ägare Memo Vurar, som tillsammans har över 25 år i branschen.
– Den är väldigt populär, men även klassikerna som Capricciosa och Vesuvio säljer bra, säger Memo Vurar.
Dilshad Tahib på Pizzeria Valentino tror sig veta varför Kebabpizzan går så bra.
– Den har en bra blandning med kött, sås och grönsaker. Men man måste ha bra råvaror, helst svenska, för att få till den perfekt, säger han.
På fredag räknar Dilshad Tahib och kollegorna på Valentino med att baka…
Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.