Trial går ut på att, inom en bestämt tid, ska föraren ta sig runt en bana med olika banavsnitt med hinder. Bilden visar ett exempel på ett ­hinder. Detta utan att sätta ner fötterna eller ramla. För varje fotsättning får man en prick. Minst antal prickar vinner tävlingen. Foto: Privat

Deltagarna som kan konsten att behärska en motorcykel

Femte deltävlingen i trial SM arrangeras nu i helgen

2017-09-01 Till helgen har det blivit dags för den femte deltävlingen i trial SM. Tävlingen arrangeras av Sotenäs Trial club. Publiken kommer bland annat att få se den Svenska trial mästaren ­Eddie Karlsson tävla ute i skogarna.

Under våren har fyra deltävlingar arrangerats av olika trial föreningar i Sverige. Först ut var Kinna, därefter var det Kungsbacka, Finspång och sist ut var Ale. Nu är det Sotenäs tur att stå för värdskapet.
– Trial SM avgörs genom en serie bestående av flera olika deltävlingar. Vi har nu kommit till den femte delen och den ska vi arrangera på Sotenäs Trial club, berättar Torgny ­Johansson tävlingsledare.

Läs mer i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet på: https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv