Ulla Linton arbetar vanligtvis som översättare, men har nu kommit ut med en deckare som utspelar sig i bohuslänsk miljö.

Debuterar med Kornö-inspirerad skärgårdsdeckare

2021-10-01 Den fiktiva ön Svartskär är i händelsernas centrum i Ulla Lintons nya deckare Stormsvalans död.

Det handlar om dramatik och passion på en skärgårdsö. I Stormsvalans död är det den unga fotografen Alice som bestämmer sig för att ta reda på sanningen, när döden slår till på Svartskär. Alice gamla studentklass ska tioårsjubileum på ön, men Sofie, Alices bästa vän, dyker inte upp. Under försöken att lösa gåtorna kring Sofies försvinnande och en serie andra dramatiska händelser tar Alice stora risker. Men hon blir också passionerat förälskad.
Det här är en engagerande deckare i bohuslänsk skärgårdsmiljö, om kärlek och vänskap, om misstankar och tvivel i skuggan av våldet. Det är en bok med skickligt konstruerad intrig för läsare som dras till hav, segling och relationer.
Författaren Ulla Linton är bosatt på Stillingsön på Orust. Hon har även stark anknytning till Lilla Kornö där hon varit sommarboende varje år sedan 1948.
Den nyutkomna bokens Svartskär är en lite större ö, men har lånat väldigt mycket från Kornö, avslöjar författaren, som också trot att många av bokens läsare kommer att känna igen sig i miljöerna både på land och till sjöss.
Ulla Linton är verksam som översättare från franska, men har också arbetat som journalist i många år, främst inom radio och TV.
Stormsvalans död är hennes första egna bok.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv