En annan tanke med Galleri Tint är att det ska vara en mötesplats för kultur. ”Man ska inte behöva känna att man måste köpa något här. Vi vill att besökarna ska få känslan av att det är en mötesplats där man kan kan komma in och diskutera konst”, säger galleristerna Richard Vakil och Margareta Melin.

De vill bredda kulturen i Lysekil

Snart firar konstgalleriet 1-årsjubileum

2016-04-04 Det är snart ett år sedan Galleri Tint breddade kulturen i Lysekil. Den 21 april ska 1-årsdagen firas med pompa och ståt, det lovar galleristerna Richard Vakil och Margareta Melin.
De träffades på en utställning och trivdes bra ihop. Där föddes idén på en butik men vad det mer skulle kunna bli stod inte skrivet.

Margareta och Richard har många idéer och en del är fortfarande bara i sin linda. Idag är galleriet en butik med deras egna produkter och under delar av året bjuder de in andra konstnärer att ställa ut, allt från nya i konstsammanhang till riktigt etablerade utställare.

– En tidig idé var att vi även skulle ha galleri, att låta konstnärer utifrån få komma hit och ställa ut. Speciellt sommartid som är jättebra för utställningar med alla besökande människor, säger Margareta.

På sommaren är Galleri Tint tänkt för de lite mer etablerade konstnärerna. Men butiken har öppet året om och då finns det utrymme för unga och…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv