Curt Olsson, (L) Britt-Marie Didriksson-Burcher (L), Eva Leanderson (S) och Solveig Aronsson (S), kommer att kämpa för Brastads vårdcentral ända in i kaklet.

De hoppas protestlistor ska få regionpolitikerna att tänka om

Hotet om en nedläggning av Brastads vårdcentral fick in 500 röster på två dagar – och ännu kan man skriva på

2016-01-25 ”Rädda Brastad vårdcentral, Närhälsan från en nedläggning”. Så lyder det upprop med protestlistor som spridits i Brastad och Lysekil med omnejd.
På bara två dagar hade man fått 500 namn­underskrifter. Listorna finns fortfarande kvar ute och mer namn har det blivit. Stödet för vårdcentralens existens är stor i Bra­stad.

– Det pratas mycket idag om alla människors lika värde, Närhälsan är verkligen en del i det. De som har störst behov, det är äldre människor med väldigt svag röst. De behöver den här sjukvården och det lär inte bli färre äldre människor framöver, tvärtom, menar Curt Olsson, (L) Britt-Marie Didriksson-Burcher (L), Eva Leanderson (S) och Solveig Aronsson (S), som strålat samman hemma hos Britt-Marie.

Curt kontaktade Britt-Marie efter att ha läst en insändare i tidningen skriven av henne. De träffades och summan blev ett upprop mot nedläggningen av vårdcentralen i Brastad med protestlistor.

I söndags hade Britt-Marie inte mindre än 600 namnpåskrifter och fler har det blivit…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv