Vägfärjan Neptunus visades för allmänheten i augusti förra året och sattes i trafik i september 2017. Foto: Gabriel Berndtsson

Därför går inte färjan Neptunus över Gullmarsleden

2018-03-14 Neptunus, den nya färjan på Gullmarsleden, är just nu tagen ur trafik.
– Färjan är på garantireparationer, säger Mattias Bergsten, distriktschef för Trafikverkets färjerederi i norra Bohuslän.

Uppmärksamma färjeresenärer över Gullmarsleden mellan Finnsbo och Skår har noterat att Neptunus inte är i trafik sedan en tid. Istället är det de äldre färjorna Gull-Britt och Gull-Maj sköta trafiken över Gullmarsleden. Tidvis kan det bli trångt om utrymmet på dessa färjor, särskilt vid pendlingstid morgon och eftermiddag under vardag.

Ramp måste repareras
– Neptunus är på garantireparationer varav en handlar om rampkonstruktion som tar en del tid att genomföra. Vi är i stort klara men väntar på målningsväder. Prognosen säger att vi kan ta henne i trafik nästa vecka (vecka 12), om vädrets makter är med oss, säger Mattias Berg-sten.
Neptunus sattes i trafik på leden i början av september i fjol. Under hösten flyttades systerfärjan Saturnus till leden mellan Kolhättan och Svanesund på Orust.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv