”Daniel Arwidsson har fullt stöd i SD”

Trots skriverier i affekt efter skadegörelse på Sågvägen

2016-12-20 ”Ska nog starta en ny klubb: skottpengar på spydiga blatteungar”, skrev Daniel Arwidsson (SD) på sin privata Facebooksida våren 2010.
I torsdags valdes han till ny ledamot i Lysekils socialnämnd.
– Daniel skrev i ren affekt, har ångrat sig och raderat inlägget. Han har både mitt fulla stöd, liksom partiets stöd på distrikts- och riksnivå, säger Christoffer Zakariasson, gruppledare för SD i Lysekil.

Daniel Arwidsson är en av nyckelpersonerna inom SD i Lysekil och därför har förtroendefrågan lyfts till distriktsnivå som i sin tur har lyft den till riksnivå.
– Vi har nu fått besked om att SD på distrikts- och riksnivå inte vidtar några åtgärder, dels för att Daniel skrev detta i ren affekt för över fem år sedan innan han blev medlem i SD och fick förtroendeuppdrag, dels för att han själv ångrar sitt inlägg. Så hela den här saken är utagerad, säger Christoffer Zakariasson.

Daniel Arwidsson ersatte Annakarin Maisa som satt kvar som ledamot i socialnämnden i sex dagar innan hon efter ett samtal med SD i Lysekil hoppade av uppdraget sedan rasistiska skriverier på Facebook uppmärksamades i media.

Läs mer i onsdagens papperstidning eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv