Christoffer Rungberg blir ett av Sveriges yngsta kommunalråd

Den 1 september tillträder 32-åringen posten i Munkedal

2021-09-01 Ett av Sveriges yngsta kommunalråd tillträder inom kort i Munkedals kommun.
Det handlar om Christoffer Rungberg, som den 1 september blir kommunstyrelsens ordförande, tillika kommunalråd, i Munkedals kommun efter beslut i kommunfullmäktige i juni. Han ersätter därmed Jan Hognert, som beslutat att avsäga sig de båda uppdragen.

– Jag känner mig privilegierad och ödmjuk över att ha fått förtroendet från fullmäktige, säger Christoffer Rungberg. Men jag är även beslutsam inför uppdraget och väl medveten att det är hårt arbete som krävs i min nya roll, särskilt som vi är mitt i en mandatperiod med ett kommande val nästa år.

Avgår med ålderns rätt
Jan Hognert, som valt att med ålderns rätt avsäga sig uppdraget som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd, behåller dock sitt uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen.
– Jag är glad över kommunfullmäktiges beslut och är övertygad om att Christoffer kommer att axla sin roll på bästa sätt, säger Jan Hognert.
Christoffer Rungberg kommer från Sunne i Värmland. Han flyttade till Munkedals kommun 2014 och har varit aktiv i Moderaterna sedan 2016. Han har tidigare varit egen företagare och är just nu verksam som butikschef i Uddevalla.

Budgeten ska tas
Tillsammans med sin man planerar Christoffer inom kort att flytta till en villa strax utanför Munkedal. Fritiden kantas av träning, friluftsliv, promenader med hunden, resor och matlagning. Under de senaste åren har dock det politiska intresset blivit en allt större del av vardagen.
– Nu ser jag fram emot det politiska arbetet i kommunstyrelsen. Vi har många frågor som behöver behandlas och först ut är budget 2022, säger Christoffer Rungberg.
– Vi ska även fortsätta arbetet med att höja resultaten i skolan, tillsammans med motiverade pedagoger och elever som ges förutsättningar att ta till sig ny kunskap.
Moderaterna har även gjort en del andra förändringar i partiet lokalt. Martin Svenberg Rödin har valts till ny gruppledare i partiet.
Ahlbin Gustafsson
0523-667081
ahlbin@lysekilsposten.se

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv