Hotell, konferens, spa, havsbad, tillbyggd högskola, bostäder, 55+-boende, eventuellt kommunhus och kulturhus är något av allt som kan rymmas inom Projekt Norra Hamnstranden i Lysekil. Foto: NorrahamneniLysekil.se

Byggstart för miljardprojektet i Norra Hamnen tidigast 2019

2016-09-02 Planprocessen för miljardprojektet Norra Hamnstranden i Lysekil tar längre tid än vad som planerats för ett år sedan.
– Vi är i skedet att samrådshandlingar ska tas fram, det vill säga tidigt i processen, säger Anna Wigell, kommunens plan-arkitekt som arbetar med Norra Hamn-stranden.
Om projektet genomförs som planerat byggs där bland annat hotell med konferensanläggning, uppvärmt saltvattens-bad öppet året runt och 150 till 200 nya bostäder.
Enligt fortfarande preliminär tidplan kan en detaljplan för Norra Hamnstranden tas upp för beslut i Lysekils kommunfullmäktige tidigast hösten/vintern 2018.

I juni förra året presenterades de stora planerna för Norra Hamnen av Per Mangelus, Hasse Parmdal och representanter för Skanska. Avsikten är att Per Mangelus i PM-Fastigheter och Halgrim Thon i Hathon Holding AS tillsammans med Skanska ska göra den här storsatsningen i Norra Hamnen.

– Vi vill bygga en ny stadsdel som lever året om i en unik miljö med närhet till natur och hav och nära stadens centrum, sade Per Mangelus när han presenterade projektet i början av juni i fjol.

Byggvolymen har beräknats till…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv