Mellan Norra Hamngatan och Gamla Strandgatan i Lysekil revs i sommar en före detta konservfabrik, Lysekils Konservfabrik som byggdes 1919. Planerna för tomten är att bygga ett trevånings flerbostadshus och ett parhus. Under mark ska ett garage byggas med ett knappt 30-tal p-platser. Det är företaget Lysekil Gamlestan 22:1 AB som står bakom byggplanerna. Bygglovet gavs av byggnadsnämnden i maj. Ärendet överklagades till Länsstyrelsen som avslog besvären. Nu har bygglovet överklagats till Mark- och miljödomstolen. Foto: Thomas Andersson

Bygglov i Gamlestan åter överklagat

2018-10-19 Ett byggprojekt i Gamle-stan är nu överklagat till Mark- och miljödomstolen, efter att Länsstyrelsen avslagit överklagandet.

Vill du också läsa tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv