”Nu uppmanar vi stadens politiker att ta sitt ansvar för bostadsförsörjningen. Det ansvaret ligger på dem enligt lag. Men de har framför allt den skyldigheten inför sina väljare. Ta vara på resonemang och förslag i Boendestrategin, komplettera med ett bostadsförsörjningsprogram, ta beslut som gynnar byggande av hyresrätter och använd det kommunala bolaget Lysekilsbostäder för att bygga”, säger Roland Karlsson och Lars Brink.

”Bygg fler hyresrätter”

Den lokala hyresgästföreningen har gjort en film som handlar om bostadsfrågan i Lysekil

2016-06-22 Den lokala hyresgästföreningen har gjort en film som handlar om bostadsfrågan i Lysekil stad. Temat är: ”Bygg fler hyresrätter”.
– Vi hoppas att filmen skall bidra till en diskussion om vad som behöver byggas och beslut som krävs, säger Lars Brink och Roland Karlsson, som är engagerade i Hyresgästföreningens bostadspolitiska grupp i Lysekil.

Politiker i fullmäktige, kommunstyrelse, byggnadsnämnden och Lysekilsbostäders styrelse har fått eller kommer att få hyresgästföreningens material.

– Vi vill även sprida länken till Youtube så att Lysekilsborna får tillgång till vår film, säger Roland Karlsson och Lars Brink.

Filmen utgår från det faktum att det är bostadsbrist i Lysekil

– Framför allt är det brist på…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv