Brastad sporthall drabbat av inbrott

Tre personer greps av polisen

2020-01-23 Tre inbrottstjuvar i 30-35-årsåldern kunde gripas på bar gärning när Brastad sporthall drabbades av inbrott och skadegörelse natten till fredagen.
Sporthallen hölls stängd under torsdagen, då polisen genomförde en teknisk undersökning.flrst vid lunchtid på fredagen kunde sporthallen öppnas igen.

”Tyvärr har det blivit ett inbrott i Brastads sporthall. Den hålls stängd tills polisens tekniska undersökning är klar. Vi meddelar när det går att komma in i sporthallen igen”, skrev kommunikationschefen Petra Borell på kommunens facebooksida på torsdagen.
Polisen fick larm om ett pågående inbrott vid 01.00-tiden natten till torsdagen. Polisen var snabbt på plats och kunde gripa tre personer som är misstänkta för inbrott och skadegörelse.

– De stod utanför bilen och lastade in grejer, så man kan säga att de kunde gripas på bar gärning, säger Dan Carlsson, kommunpolis i Lysekil.

Sporthallen hålls stängd fram till klockan 13.30 på fredagen. Enligt polisen har det förekommit en hel del åverkan och skadegörelse. Bland annat hade flera dörrar och karmar brutits sönder.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv