Bra sommar för Havsbadet

2016-09-14 Sommaren för Smögens havsbad har varit bra. Extremt bra i juli, berättar vd Jan Skoglund som nu ser fram emot en annan period med förnyat fokus på konferensgäster.

Under sommaren är det privata gäster som fyller rum, spa-anläggningar, soldäck och restaurang.
– Vi hade nästan fullt i juli, fortsätter Jan Skoglund. Riktigt roligt!
Trogen ström
Och det verkar fortsätta med bad och annat sommaraktigt i år – Icebug-eventet nyligen lockade folk att vandra i bergen utanför Smögens Havsbad och de ännu kvarvarande havs-badarna verkar också hålla ut.
Havsbadets forna Herrbad har ännu trapporna isatta och varje dag kommer en liten men trogen ström badare gående förbi Havsbadets byggnad på väg ner i det salta havet, nära 19 grader i septemberhelgen.

Möte var bra

Så: När sommaren tar vilopaus är säsongen i Sotenäs – och Bohuslän – för fasta institutioner inte slut för det. Året-runt-hotell och helårsrestauranger håller öppet, likaväl som Smögens fiskexportörer och Ica- och Coop-handlare. Och förstås samhällets vanliga funktioner som skolor, apotek och vårdinrättningar – och politiska institutioner.
På försommaren höll Smögens havsbads ledning öppet informations- och samråds-möte med befolkningen om planerna på en helt ny relax-bad-sjöbod.
Den ska ligga nere vid Glommen, ett bit från Havsbadets forna Dambassäng och ett stenkast intill där Havsbadets tidigare varmbadhus från året 1900 sedan 1994 utvecklat sig som privat drivna Makrillvikens vandrarhem.
Informationsmötet var bra. Jan Skoglund tycker det gav fin feedback. Ett positivt möte.
För som alltid när man vill bygga något helt nytt, hade idéerna under vintern blivit missförstådda och vidaretraderade i sociala medier på ett ogynnsamt sätt.
Bra därför rensa luften.

Läs mer på:
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv