Lars Hansson, till höger, är både besviken och stolt över beslutet som kom under måndagskvällen från UEFA. Arkivfoto: Sven Olsson

Bra odds för Bohuslän att få U19-EM

"Blir en spännande början på veckan och nu kan vi bara hålla tummarna"

2015-01-24 På måndag eller tisdag förmiddag kommer beslutet.
Då avgörs om Sverige och Bohuslän får arrangera U19-EM för pojkar 2018.
– Jag har fått indikationer på att vår ansökan står sig riktigt stark, säger Lars Hansson.

Tio länder slåss om U19-mästerskapet för pojkar sommaren 2018. Sveriges bidrag är Bohuslän och lämnades in till UEFA, europeiska fotbollsförbundet, i mitten av september. De tänkta spelplatserna är Rimnersvallen (Uddevalla), Skarsjövallen (Ljungskile), Nösnäsvallen (Stenungsund) och Edsborg (Trollhättan).

– Chansen att få U19-EM ser bra ut. Vårt bidrag ska stå sig starkt i konkurrensen. Det blir en spännande början på veckan och nu kan vi bara hålla tummarna, säger Lars Hansson, kanslist på Bohusläns fotbollsförbund.

För- och nackdelar

Svenska fotbollsförbundet tror att Bohuslän-konceptet står sig starkt i den internationella konkurrensen med de lagom stora arenorna, närheten mellan spelorterna och bra boende för lagen i Uddevalla.

– Sedan kan det finnas faktorer som talar emot vårt bidrag. Exempelvis att Sverige inom några år får arrangera finalen i Europa League. Jag tror att UEFA vill sprida ut mästerskapen och finaler så gått det går, vilket är negativt för vårt bidrag, säger Lars Hansson.

Ansökt om ny turnering

Skulle inte Bohusläns FF vinna kampen om U19-EM sommaren 2018 så är det inte säkert att de går lottlösa. Nyligen ansökte BFF om att få arrangera höstens trenationsturnering, för P18, som ska spelas mellan Sverige, Norge och Danmark.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv