LHK-målvakten Lukas Jansson var planens gigant mot Sörhaga.

Bra målvakter – sämre anfallspel

Lysekilsherrarna förlorade målsnål tillställning – “Vi gjorde vad vi kunde idag”

2014-11-17 Två riktigt bra målvakter men mindre bra anfallsspel.
Det bjöds på både höjdare och bottennapp när LHK förlorade hemma mot Sörhaga med 15-18 (5-9).
– Det känns ändå som vi gjorde vad vi kunde idag, Sörhaga är ett bra lag, sade planens gigant, hemmamålvakten Lukas Jansson.
Målskyttar LHK:

Emil Persson 4, Viktor Jardemark 3, Joakim Pettersson 3, Rasmus Andersson 2, Lukas Bruhn 2 och Pontus Andersson.

Söndagens behållning i Kronbergshallen var det fina målvaktspelet, i båda lagen. Sörhagas Markus Karlsson och LHK:s Lukas Jansson gjorde det enkelt för juryn att plocka ut bäste spelare i respektive lag.

Grinigt och irriterat

Det som drog ner betyget i kampen var offensiven, böket och stöket, samt att både ledare och spelare uppträdde grinigt och irriterat under stora delar av matchen. Domarparet Ove Aronsson och Joakim Larsson staplade tvåminutare på hög, inte minst i slutet av matchen då hemmalagets Lucas Bruhn även fick syna det röda kortet och lämna planen.
Första halvleken blev extremt målsnål. Båda lagen hade kompakt försvarsspel men ett fantasifattigt anfallsspel. Detta i kombination med det fina målvaktsspelet gjorde för LHK:s del att man bara prickade rätt vid fem tillfällen. Vilket naturligtvis är alldeles för klent.

Tidig time-out

Redan vid ställningen 3-5 hade Lukas Jansson gjort flera klassräddningar och var den som på ensam hand såg till att hemmalaget var kvar i matchen. LHK:s tränare Göran Hedberg tog en time-out men fick ingen önskad effekt. Sörhaga gick från 3-5 till 4-9 där tre av gästernas mål kom till på kontringar då hemmakillarna inte hann med i hemspringet.
I paus, underläge med 5-9, var det nog inte många som trodde på LHK.

LHK åt sig ikapp

Men LHK hade inte gett upp den här kampen. Tio minuter in i den andra halvleken snodde Rasmus Andersson bollen och kontrade in 10-10. Sörhaga såg skärrade ut men var tyngre än LHK och 11-11 blev till 15-17 innan det hettade till rejält i slutminuterna. Men samtidigt som LHK såg en möjlighet till poäng, med en man mer på planen och en minut kvar, rann det över för några spelare. Emil Persson snackade till sig en utvisning och när Joakim Pettersson kommenterade det domslutet så fick även han gå och sätta sig på botbänken. Därefter kunde Sörhaga tämligen bekvämt spela hem den här matchen.

– Visst måste vi göra fler mål men Sörhagas målvakt var duktig och jag tycker verkligen att vi krigade på bra idag. Kanske borde jag tagit något mer skott i den andra halvleken, men jag blev lite trött, sade Lukas Jansson självkritiskt.

Leder haltande tabell

Men Lukas Jansson hade ingen anledning till att vara kritisk till sig själv. Så mycket bättre målvaktsspel än det som visades upp kan man knappast begära. Då var det nog mer så att LHK, trots att man gör en ganska stark andrahalvlek, inte orkade matchen ut, mot ett bättre lag.

Trots förlusten så leder LHK fortfarande division 4. Men det är en haltande tabell där hela tre lag kan passera LHK, och Sörhaga är ett av dessa lag.