Under veckan har elever från årskurs 9 på Gullmarsskolan i Lysekil varit ute på praktik. Mellan 2 och 3 klasser åt gången får lov att prova på arbetslivet på olika arbetsplatser runt om i kommunen. Stina Sandsten praktiserade på Kapp Ahl, medan Alice Wikström gjorde sin PRAO-vecka på Lysekilsposten.

”Bra erfarenheter” – Stina och Alice berättar om sin PRAO

2021-10-03 Under veckan har elever från årskurs 9 på Gullmarsskolan i Lysekil varit ute på praktik. Mellan 2 och 3 klasser åt gången får lov att prova på arbetslivet på olika arbetsplatser runt om i kommunen.

Stina Sandsten går i årskurs 9B och har under veckan fått praktisera på klädbutiken KappAhl i Lysekil. Hon valde att söka praktikplats hos KappAhl för att det verkade som en trivsam arbetsplats.
– Det verkade som en trevlig praoplats där man kunde lära sig mycket.

Blandade arbetsuppgifter
Stina berättar att hon hittills har fått lite blandade arbetsuppgifter, vilket hon tycker är roligt.
– Jag har fått larma kläder, packa upp varor och hänga upp kläder, sätt till att det hela tiden är snyggt i butiken helt enkelt.
LP träffade Stina i början av praktikveckan och redan tidigt fick hon en väldigt bra upplevelse av sin praktik.
– Det är kul och alla är väldigt snälla och hjälpsamma, säger Stina.
Hon upplever dessutom att hon fått lära sig mer om hur det är att vistas på en arbetsplats.
– Jag har lärt mig mycket om hur det är att jobba i en butik och fått se hur det är att vara på en arbetsplats.
Trots detta ser hon sig inte jobba med något liknande hennes praktikplats i framtiden.
– I nuläget ser jag inte mig själv jobba i butik i framtiden, men man kan alltid ändra sig. Men det är roligt och det känns som att jag fått bra erfarenheter vilket jag är väldigt glad för, avslutar Stina.
Alice Wikström
Praktikant på Lysekilsposten

Givande praktik på Lysekilsposten

Mitt namn är Alice Wikström och jag är 15 år gammal och går i årskurs 9 på Gullmarsskolan i Lysekil.

På fritiden spelar jag handboll i Lysekils HK, rider, löptränar och umgås med vänner och familj.
Jag har under min praktikvecka haft turen att få besöka Lysekilsposten där jag har fått en inblick i journalistyrket och blivit mer medveten om det stora arbetet bakom en tidning.
Jag har under min praktik skrivit egna reportage och artiklar, gjort intervjuer och enkätundersökningar, fotograferat och följt arbetet hos Lysekilspostens journalister.
För mig har det varit några mycket givande dagar på så sätt att jag har fått lära mig mer om journalistik och utvecklat mitt skrivande genom att jag har fått prova att skriva flera olika slags texter.
Dessutom har min praktikvecka hjälpt mig med mitt eget yrkesval. Jag vet nu helt säkert att jag kommer att vilja ha ett arbete där jag får interagera med människor, då jag har fått lära mig att uppskatta människors historia och vara intresserad och nyfiken på olika individer.
Tack Lysekilsposten för att jag har fått besöka er och följa ert arbete!
Alice Wikström
Praktikant på Lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv