De boende i Norra hamnen har sett det fina området växa fram, men är fortsatt bestörta över att ingenting görs för att begränsa både tung busstrafik och hastigheter för motortrafik. I en skrivelse till Lysekils kommun undrar de vilka åtgärder som kommunen planerar för att minska busstrafiken i området.

Boende uppvaktar kommunen om tung trafik i Norra Hamnen

”Bestörta över att ingenting görs för att begränsa busstrafik och hastigheter”

2017-03-23 ”Jag och flera av mina grannar har sett det fina området växa fram, men är fortsatt bestörta över att ingenting görs för att begränsa både tung busstrafik och hastigheter för motortrafik”.
Det skriver en säsongsboende i området Norra Hamnen till Lysekils kommun och undrar samtidigt vilka åtgärder som kommunen planerar för att minska busstrafiken i området.

E-posten är adresserad till trafikingenjör Susanne Jakobsson.

”Efter den senaste sommaren så är det ännu mer en gåta för mig att se hur flödet av bussar i Bansviksområdet snarare tycks öka med tiden. För att gå rakt på sak. Varför låter kommunen Västtrafik köra denna rutten med oftast tomma bussar och med hastigheter som är alldeles för höga med tanke på den fina natur och badmiljö som ni byggt i Norra Hamnen?”, frågar den säsongsboende…

Läs mer i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet på:
https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv