Foto: Gabriel Berndtsson

Blåsigt under Pro-Am tävlingen på Skaftö

Det ser ut att vara mycket vind under Skaftö Open - något spelarna fick erfara under torsdagen

2021-08-27 Idag börjar Skaftö Open och över 120 deltagare kommer att slå ut under fredagen. Helgen bjuder inte på vindstilla och sol, något som gjorde det svårt för flera spelare under Pro-Am tävlingen igår.

Under torsdagens Pro-Am tävling fanns tre juniorer tillhörande Skaftö GK på plats för att spela med Linn Grant, som gör sin proffsdebut idag när tävlingarna drar i gång. Viktor Ragnarsson, Alicia Gren och Daniella Zinnerström slog ut tidigt på morgonen och gick 18 hål med Grant. Vinden gjorde det besvärligt för alla fyra men det bjöds ändå på många fina slag av spelarna. Efter nio hål möter jag upp spelarna och tillsammans med Gabriel Berndtsson följer vi med dem de sista nio hålen.

Har det gått bra idag?

– Nja, det har varit svårt idag, förklarar Linns pappa John. Det är mycket vind, vilket gör det svårt att spela. Man måste lita på vinden, och det är det svåra en dag som idag.

På hål 10 får Viktor Ragnarsson till ett väldigt bra och högt slag.

– Den där höjden hade till och med Rory Mcllroy varit imponerad av, utbrister John.

Även för Viktor var det en svår dag på banan.

– Vinden gör ju sitt, men det har gått helt okej. Det har varit häftigt att spela med Linn som är proffs. Man kan se smådetaljer som går att ta till sig.

Ska du följa tävlingen i helgen?

– Ja, jag kommer att vara på plats. Det ska bli kul!

Analyserar varje slag

Pappa John, som är caddie till Linn, visar sina anteckningar han skrivit ner under dagen. Han berättar att de gör analyser på i princip varje slag.

– Till exempel det här hålet – nu var det 120 meter till flaggan, och Linn slog en kort 8:a. Där kunde hon tagit i lite mer. Det är sådant som man tar med sig till tävlingen, hur var vinden tidigare i veckan på samma hål, var landade bollen, och så vidare.

Daniella, som också var med förklarar att det inte gick så bra i början av rundan.

– Vi hade inte tid att värma upp men det börjar bli bättre med varje slag. Med tanke på att vinden kommer från alla olika håll har det varit svårt att få till det.

När sista hålet väntar frågar vi hur det känns för Linn inför tävlingen.

– Jo, men det känns ändå bra, menar hon.

John flikar in:

– Men det är något man känner först på tävlingen, när man ser resultaten som de andra gör, hur bra det verkligen går alltså.

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv