Ludvig Kjellsson, till höger, gjorde två mål när Viking besegrade Ramberget i Gullmarsborg. Detta var Lysekils första vinst på 16 försök.

Bättre sent än aldrig

Viking tog säsongens första seger efter 16 försök

2015-01-05 Mottot lät; enkelhet och ­vilja.
Det konceptet bärgade Vikings första seger för ­säsongen.
– Alla var verkligen ­jätteglada efteråt. Det känns bra att vi är obesegrade 2015, säger comebackande Linus Strandberg.
Matchfakta:

Lysekil Viking – Rambergets HC
Ishockey – division 3
Resultat: 6-4 (2-0, 3-2, 1-2)
Publiksiffra: 57 personer
Vikings bäste: Hampus Blomdahl
Vikings målskyttar: John Axemark  2, Gustav Kjellsson 2, Johan Fransson, Pontus Berthold
Nästa match: SH 84, hemma

Inte en poäng på 16 matcher. Därför trodde nog inte ­Vikingsspelarna sina ögon när de gått fram till 4-0 i mitten på andra perioden, hemma mot Ramberget från Göteborg.

– Jag tyckte att vi hade ­kontroll på händelserna i stort sett hela tiden, förutom på ­slutet, säger Linus Strandberg.

14-åring i kassen

Viking hade 5-2 att gå på ­inför sista perioden, men ­Ramberget tog in till 6-4 då det återstod sju minuter. Fast ­närmare än så kom aldrig ­gästerna.

– Vår målvakt, 14-årige Hampus Blomdahl, var riktigt vass och stod för några härliga räddningar, säger Linus Strandberg.

Just Strandberg, 28, gjorde sin första match för säsongen. Efter 1,5 år i Göteborg, där han studerar, har han valt att ­skriva på för Viking igen.

– Jag ska flytta hem i april och fram till dess vill jag ­hjälpa till. Jag kommer att spela så mycket det bara går, så länge det inte straffar skolarbetet.

Hur var det att spela i Gullmarsborg igen?
– Riktigt roligt. Sedan jag förs­vann har Viking nästan fått ett helt nytt lag, men samtidigt tror jag inte klubben haft så duktiga ungdomar på flera år. Jag visste att dem var bra, men jag trodde inte dem var så vassa.

Hur var stämningen i omklädningsrummet efteråt?
– Eftersom vi vann för ­första gången den här säsongen, så var stämningen på topp. Det var riktigt kul att fira med ­grabbarna efteråt. Jag hoppas på ny seger på tisdag. Då, mot SH 84, ska vi också ha en bra chans, säger Strandberg.

Foto: Lennart Hård

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv