Barns fritidsaktiviteter ska kunna hålla öppet

2021-01-21 Regeringen har meddelat att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, såväl inomhus som utomhus, ska kunna hålla öppet. De undantas från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda.

– För den som sett ett barn gå hemåt glad och svettig efter en träning, finns det inga tvivel om hur stor roll en meningsfull fritid kan spela för ett barn. Därför är det prioriterat för mig och regeringen att idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga, såväl utomhus som inomhus, håller öppet även när andra verksamheter stänger ner, säger kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind.

Beslutet innebär att offentliga aktörer bör återuppta verksamheterna för barn och unga födda 2005 och senare. Sådana aktiviteter, såsom kulturskola, öppen fritidsverksamhet och aktiviteter inom föreningslivet, som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning, bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt om föreskrifterna och allmänna råd kan följas.

Publicerad:
Nyhetsarkiv