Barnen på Gullmarsskolan vill komma in när det är busväder

Utlovat skärmtak dröjer – “Inte sjutton ska väl barnen drabbas för att vuxna inte kan få tummen ur”

2014-11-05 Regn, hagel, åska eller snöstorm spelar ingen roll.
Barnen i förskoleklass till årskurs två släpps inte in i skolan förrän utsatt tid.
Något skydd från ovan finns inte heller.
Men hoppet är inte ute. Efter en lång tids väntan ser det nu ut som att ett skärmtak ska kunna komma på plats.

web– Jag känner inte till varför barnen inte får komma in i korridoren före 08.10. Men vi ska ha en arbetsplats träff i morgon (läs tisdag), då ska jag höra med personalen vilka regler som gäller och varför, säger tf rektor Christer Höglund.

Fick besked

Men som av en tillfällighet så får Christer, samma dag som Lysekilsposten har sökt svar hos kommunen, besked angående ett sedan tidigare utlovat skärmtak för barnen.

– Ja det var lite lustigt. Jag fick ett meddelande idag från fastighetsenheten att man vecka 47 skulle börja gräva för plintar och att man vecka 49 skulle bygga taket, säger Christer Höglind.

”Inget megaproblem”

Det är flera personer som har reagerat och hört av sig till Lysekilsposten gällande regler och saknaden av skydd vid otjänlig väderlek. Många, av de som har möjlighet, låter barnen sitta i bilen och vänta när det stormar och regnar.

– Det har tidigare efterfrågats ett takskydd/vindskydd. Detta är ju inget megaproblem som skulle kosta massor av pengar, utan det måste ju kunna gå att lösa på ett praktiskt sätt. Inte sjutton ska väl barnen behöva bli genomblöta och frysa för att det finns vuxna som inte kan få tummen ur, säger en mormor när hon lämnar sina barnbarn på skolan.

Brandrisken

Enligt den information som föräldrarna har fått från skolan så får barnen inte gå in i korridoren på grund av brandrisken, att det inte finns någon vuxen ansvarig på plats.

En annan mamma reagerar också på varför det ska ta så lång tid att åtminstone få upp ett skydd som förskolebarnen kan ställa sig under.

– På fastighetsenheten väntar man på att bygglovet ska godkännas. Att sådana saker inte är klart, ungarna flyttade ju in för ett par år sedan, är rent bedrövligt, säger mamman.

Inte tid med media

Lysekilsposten har sedan i måndags sökt chefen på fastighet, Jan Larsson, för att få klarhet i varför det dröjer och varför vindskydd/skärmtak inte var på plats när skolan öppnade.

Jan Larsson ringde upp under onsdagen bara för att meddela att han inte hade tid att prata med media, då han hade bråttom till stundande möte med kommunstyrelsen. Han lovade att återkomma när han fick tid.

Kommunstyrelsens första punkt på dagordningen var ”Hantering av massmedia”. Vi hoppas att Jan Larsson hann till det mötet i god tid och att Lysekilsposten kan återkomma med fastighetschefens kommentarer i ärendet. Inte minst med tanke för barnen på Gullmarsskolan…

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv