Peter Hedram/Jimmy Ojakangas hade inget att säga till om i dubbelmötet mot Daniel Gonzales/Marcus Johansson. MBTK förlorade den matchen med 3-0.

”Bara” en poäng för Munkedal

Peter Hedram förbannad över motståndarens racket – ”Det är pinsam pingis”

2015-01-13 Munkedal var riktigt illa ute.
Men i sista dubbeln, i ­avgörande set, vann paret Erik Åhman/Monday Merotohun.
Därmed grejade MBTK 5-5 mot Partille och ­behåller serieledningen i Superettan.
Matchfakta:

Munkedals BTK – Partille PK
Pingis – Superettan
Resultat: Jimmy Ojakangas – Daniel Gonzalez 0-1, Erik Åhman – Simon Söderlund 1-1, Peter Hedram – Marcus Johansson 1-2, Monday Merotohun – Eskild Jörgensen 2-2, Jimmy Ojakangas – Marcus Johansson 3-2, Peter Hedram – Daniel Gonzalez 3-3, Monday Merotohun – Simon Söderlund 3-4, Erik Åhman – Eskild Jörgensen 4-4, Jimmy Ojakangas/ Peter Hedram – Marcus Johansson/ Daniel Gonzalez 4-5, Monday Merotohun/ Erik Åhman – Simon Söderlund/ Eskild Jörgensen 5-5
Publiksiffra: 30 personer
MBTK:s bäste spelare: Erik Åhman
Nästa match: Ängby SK, borta

Munkedal fick kämpa i uppförsbacke från första till sista boll mot bottenlaget Partille. MBTK hade det förvånansvärt svårt i hagarna och hade stora problem med Marcus Johansson, gästernas förstanamn, som spelade med ett ”långt” nabbgummirack vilket är mycket ovanligt. Peter Hedram var ­irriterad som aldrig förr:

– Han kunde inte spela ­pingis. Han slog inte in ett slag. Det var jag som missade allihop. Det var spel som om treåringar mött varandra. Han borde inte få spela med ett sådant racket. Det förstör allt, det är pinsam pingis. Jag tror inte hans rack är enligt reglerna, säger Peter Hedram.

”Många har svårt mot mig”

När Munkedal och Partille möttes i Göteborg strax före jul stoppade domaren Marcus Johansson att spela med sitt speciella racket.

– Jag spelar med ett ”långt” nabbgummi som vänder skruv. Därför är det många som har svårt mot mig för det finns inte många som spelar med ett sådant rack. Är motståndarna inte vana vid det, då blir det så klart extra irriterade, säger ­Marcus Johansson.

Får du ofta kritik för ditt rack?

– Ja, jag får höra fuskrack och så vidare, men det är ­ungefär som att säga till någon; du får serva eller spela på ett visst sätt. För mig är det en spelstil som många har svårt för. I stället för att lära sig att spela mot spelet så hittar de på ursäkter vilket jag ofta får höra.

Vissa hävdar att du värmer ditt racket i mikron för att gummit ska få mindre friktion. Stämmer det?

– Nej, nej, absolut inte. Mitt racket är godkänt efter alla ­regler och mina motståndare vill alltid hitta bortförklaringar. Vad händer om jag värmer mitt rack i mikron? Jo det bränns upp, så det kan de ­glömma att jag gör.

Men du blev stoppad och fick inte spela med ditt rack i förra mötet mot Munkedal. Händer det ofta?

– Ibland händer det eftersom domarna mäter friktionen på mitt gummi, precis som ett bildäck.

Efter ett tag nöts det ner och då beter sig bollen ­annorlunda, säger Marcus ­Johansson.

Efter singlarna var ställningen 4-4  och när Munkedal förlorade den första dubbeln stod allt hopp till paret Erik ­Åhman/Monday Merotohun som aldrig tidigare spelat tillsammans. Trots underläge med 1-2 i set lyckades MBTK-d­uon vända till 3-2, vilket bärgade en pinne.

– Vi kan inte vara besvikna när vi var så nära en förlust. I dag får vi tacka Erik Åhman för poängen som vann allt och spelade fantastiskt, säger Peter Hedram.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv