Alla elever var inte på plats för dagen, men det var; Sandra Granlund, Helena Olausson, Veronica Jansson, Elin Johansson, Sickan Gustafsson, Linda Lennartsson, Niklas Eriksson, Vincento , Jessica Wester, Frida Johansson, Jennifer Lindqvist. Totalt var det 15 deltagare , tre män och tolv kvinnor. Det är unikt och inte bara för Munkedal utan för hela Sverige.

Banbrytande trend inom processindustrin

Majoriteten i vuxenutbildningen i Munkedal var kvinnor

2016-06-03 Det var dubbelglädje när Yrkesvuxenutbildningen inom processteknik på Process­tekniska Gymnasiet höll sin avslutning i onsdags. Inte bara det att 15 elever tog examen, utan också att utbildningen dagen till ära blev certifierad av Teknikcollege Fyrbodal.
Anmärkningsvärt för året är att det varit en stor majoritet av kvinnor i klass­en, tolv mot tre män.

Det bjöds på stor baluns i Munkedals herrgård där totalt femton elever skulle firas för sina avklarade studier. Vuxenutbildningen inom processindustrin är 1-årig och i takt med att fler sökt utbildningen har även ribban höjts för antagningarna.

Utbildningen ligger under Kunskapen Hus som är enheten för vuxenutbildningar i Munke­dals kommun. Henrik Oleskog är rektor för utbildningarna och det här var den tredje kullen som…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv