Två män t.v. Stefan Pernzelius och Bo Dankvardt deltog i kursen. Längst till vänster Monica Hansson som kom på idén med en kurs om syrisk mat, intill henne Maissa Bittar som lett kursen. De övriga deltagarna heter Marianne Schonberg, Annelie Dolff, Roba Bittar, Chadia Nasra, Nawal Akkari, Eva Jusonius, Anna-Maria Kandelin och Cecilia Bourne.

Avslutning i syriansk matlagningskurs

”Ett härligt samarbete mellan vi svenskar och våra utländska vänner”

2016-12-24 När det kommer flyktingar till Sverige är det närmast praxis att svenskar lär ut svenska matvanor. Monica Hansson, Högskolan i Lysekil, tänkte annorlunda. Vi skall ordna en kurs då flyktingar berättar och lagar sin mat.

Den här veckan var det avslutning på kurser. Platsen var Arkens kök där tio deltagare varit med på en ABF-kurs i matlagning med Maissa Bittar som ledare. Maissa är från Syrien och bor i Lysekil sedan ett år med goda kunskaper i svenska språket.

Syrien var en förnämlig matkultur som under senare år spritt sig till Sverige. I Lysekil lärde sig eleverna laga standard förrätter, huvudrätt och efterrätt. Kibbeh, den ovala…

Terje W Fredh

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv