”Jag tar mitt ansvar och avgår i protest mot det som nu sker på Skaftö i form av natur och miljöförstörelse”, säger Thomas Falk.

Avgår i protest mot beslutet om Södra Stockevik

”En form av natur- och miljöförstörelse av Skaftö”

2016-04-08 Lysekilspartiets Thomas Falk avgår.
Under torsdagen kom beskedet att den före detta Skaftöpartisten lämnar sina uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Han lämnar också sin post som ersättare i kommunstyrelsens ledningsutskott.
– Jag tar mitt ansvar och avgår i protest mot det som nu sker på Skaftö i form av natur och miljöförstörelse, säger Thomas Falk.

Under det senaste kommunfullmäktigemötet var det en märkbart besviken Thomas Falk som kunde konstatera att KF sa ja till exploateringen av Södra Stockevik.
– Det här är en fråga som jag har slagits för i 20 år, sade Thomas i talarstolen.
Han menar på att man måste lyssna på de boende i området som framfört kritik mot exploateringen.
– Det finns en stark opinion på Skaftö mot denna exploatering, dokumenterad i protestlistor och yttrande i samband med informationsmöten om detaljplanen med mera. Flera Skaftöbor har varit i kontakt med mig. De är upprörda, arga och besvikna på de politiker som röstat igenom detta. De anser att man måste reagera kraftigt och få andra Skaftöpolitiker att lyssna, säger Thomas Falk i samband med att hans avsägelser offentliggjorts.

Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv