Det var en inte helt enkel uppgift före detta fastighetschefen Jan Larsson hade när han för kommunstyrelsens politiker skulle göra en ekonomisk slutrapport gällande skolflytten i Lysekil, som pågått 2008 till 2015.

Åtta år efter beslut om skolflytt kom den ekonomiska slutrapporten

Det som skulle bli en besparing blev ökade hyreskostnader med sex miljoner om året

2016-04-13 Så kom den då till slut. Åtta år efter starten.
Slutrapporten om skolflytten i Lysekil.
Det blev ingen besparing på 6,5 miljoner. Det blev i stället 5,8 miljoner dyrare per år. Men fortfarande är det många siffror som, likt då skolflyttarna diskuterades som livligast, fortfarande hänger i luften.

Under onsdagsförmiddagen var före detta fastighetschefen Jan Larsson åter i kommunhuset. Han skulle bena ut siffrorna efter den omfattande skolomstrukturering som ägt rum i Lysekil under 2008-2015. Det gick väl sådär. För under tidens gång har det hänt en hel del. Behoven förändras och för att bena ut processen så ska man vara medveten om att det varit tre olika projektledare under dessa år.

Många chefer har passerat

Samtidigt har det passerat tre gymnasiechefer och lika många fastighetschefer, kommunchefer och gymnasiechefer. Dessutom har den politiska majoriteten växlat vid flertalet tillfällen under projektets gång. Även på positionen som bildningschef har rotationen varit hög, med hela fem namn som passerat förbi.

– Man bör nog ha avrapportering i ett tätare intervall, det kan vi ta med oss, sade Jan Larsson i början av sin genomgång.

”Märkligt tänk”

Vad kan man då utläsa av rapporten som den före detta fastighetschefen redovisade? Den kritiske kan hitta massor av frågetecken som inte rätades ut under den 45 minuter långa genomgången. Bland annat väcktes frågor om hur den externa kostnaden är idag kontra 2008 då projektet startade…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv