Gamla hamnkontoret i Södra hamnen i Lysekil ska bli centrum för Arbetsmarknadsenhetens verksamhet med återbruk. Hit flyttar bland andra Gröna Fyndet och Rosa Tröjan i höst. Den stora längan till vänster i bild kan komma att bli lokal för återbruk i samarbete med Rambo.

Återbruksbutiker samlas i f d Hamnkontorets lokal

Samarbete med Rambo kan ske i större lokaler intill

2016-09-09 Gamla hamnkontoret i Södra hamnen i Lysekil ska bli centrum för Arbetsmarknads-enhetens arbete med återbruk.
Flera småbutiker koncentrerar sin verksamhet hit.
– Vi får genom en flytt till Hamnkontoret en mer samlad verksamhet och kan nyttja våra resurser bättre, säger Per-Henrik Larsson, chef vid arbetsmarknadsenheten i Lysekil.
Genom ett samarbete med Rambo kan det även bli fråga om att ha återbruk i större lokaler vid f.d. Hamnkontoret, då man kan hantera mer och annat material.

Lysekils Hamn AB har hittills skött driften av gamla hamnkontoret. Arbetsmarknadsenheten har hyrt lokaler här, men i höst tar fastighetsenheten över ansvaret för den här byggnaden.

– I höst flyttar tre mindre butiker, Rosa Tröjan, Gröna Fyndet och El-Fyndet samt en träffpunkt vid Gröna Fyndet som funnits på stan sedan tidigare. De är återbruksbutiker där vi samarbetar med RAMBO om återbruk av prylar och med…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv