Arken startar projekt för integration och stöd till flyktingar och asylsökande. Från vänster ses: Stina Landén(praktikant på Arken), Bengt Mattson(Socialchef Lysekils kommun), Ulla Johansson(föreståndare Arken), Peter Moll(projektledare Arken).

Arken startar projekt för integration – stöd till flyktingar och asylsökande

2015-11-06 Arken startar projekt för integration och stöd till flyktingar och asylsökande.
– Vi har alltid mött dessa människor i vårt arbete men vi ville nå ut till fler och bli bättre på att svara upp mot deras behov, säger personalgruppen på Arken, som redan i våras började att skissa på ett projekt med inriktning mot asylsökande och flyktingar.

– Parallellt med detta ville vi också utveckla verksamheten i det vi kallar Lilla Arken till att mer bli ett hus för möten, integration och lärande. Det vi inte visste då var vilken enorm ökning det skulle bli av antalet människor på flykt i världen och antalet asylsökande i Sverige. När vi ser hur flyktingsituationen ser ut idag så är vi tacksamma att vi i förväg hade lagt upp planer för att satsa på att möta just dessa människor, säger Anna-Lena Jonsved, diakon på Arken och i Skaftö församling…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv