Arbetsplatsolycka anmäls på Preemraff

2022-12-09 En arbetsolycka har skett på Preemraff Lysekil i Lysekil.

OBS! Till och med morgonen måndag den 12 december kan du läsa vår e-tidning gratis. Klicka HÄR för att ta del av årets andra JULSPECIAL. Du kan förstås även läsa äldre utgåvor flera år tillbaka. Ladda gärna ner vår app för bästa läsupplevelse
Trevlig läsning!

Preemraff: En arbetsolycka har skett på Preemraff Lysekil i Lysekil. Detta enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket från arbetsgivaren.
Vid arbete med att dra ut värmeväxlartubpaket med hjälp av en så kallad bundlepuller i förra veckan ådrog sig en anställd på underhållsavdelningen sex fraktuer i ett pekfinger.
Vid utdragning av tubpaket upptäcktes att det fanns risk att de hydrauliska klampar som ska hindra tubpaketet från att tippa skulle fastna i intillplacerad ställning. Personen korrigerade därför klamparna med handen. Innan handen hunnit tas bort började kollegan att hydrauliskt trycka in klamparna varvid personens hand klämdes. Vid rop stoppades aktiviteten och maskinen backade. När arbetet avslutades upptäcktes skador på hand och finger. Personen uppsökte Företagshälsan och röntgen visade sex stycken frakturer i pekfinger på höger hand. Handen gipsades.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv