Våren 2019 blir Lysekil hemmahamn för SLU:s undersökningsfartyg Svea som nu byggs i Spanien. Illustration: Skipsteknisk AS

Arbeten pågår för Svea i Lysekil och spanska staden Vigo

700-miljonerssatsningen tar form

2018-09-28 Nu görs förberedelser för att forskningsfartyget Svea ska kunna lägga till i hemmahamn vid Gullmarskajen i Lysekil. Ledningar för fjärrvärme, vatten och avlopp ska dras fram till kajen och i Spanien fortsätter bygget av Svea som sjösattes i juli.

Vill du också läsa tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv