Äntligen seger för LAIK

Bröt negativa trenden mot Vallens IF

2021-10-04 Endast en poäng på de fyra senaste matcherna. Lysekil hade tappat greppet om andraplatsen och inför matchen mot Vallens IF kände tränare Rickard Karlsson att det var dags att rycka upp sig.

Första halvlek såg ut som det har gjort den senaste tiden, berättar Karlsson.
– Vi hade en del lägen men fick inte in bollen. Istället stack de upp på kontringar.
Kontringarna resulterade inte i något mål utan när domare José Canelo Cesped blåste för halvtidsvila stod det 0-0.
Saknade lägen
I den andra halvleken fick LAIK inte till det lika bra och skapade färre chanser. Till slut fick de dock utdelning genom Joel Wolfbrandt i den 75:e matchminuten.
– Han kom högst på en hörna som brorsan Samuel slog och knoppade in bollen, det var riktigt skönt.
Nervöst slut
Efter målet kom Vallen upp mer och fick flera hörnor som sånär resulterade i en kvittering. Rutinerade Conny Carlsson stod i vägen för allt och när 90 minuter gått kunde LAIK konstatera att den första trepoängaren på länge var klar.
– Det var skönt med en seger och nu ska vi se till att slå Lane i sista matchen så att vi kan sluta trea i tabellen, säger Karlsson.

Smögen missade chansen

Har fortfarande allt i egna händer

Smögens IF hade chansen att nå uppflyttning inför matchen mot IFK Lane. Seger innebar att avståndet ner var för stort med en match kvar.

120 personer hade kommit till Kungshamnsvallen för att se sitt Smögen säkra spel i division 4 nästa säsong. Men, matchen började tufft för hemmalaget när Lane gjorde 0-1 direkt i den första halvleken.
Några minuter senare kom kvitteringen när Björn Syversen gjorde sitt åttonde mål för säsongen.

Hjulen ställde till det

Senare i matchen hade Smögen en boll som enligt många hade passerat mållinjen. På grund av att bollen tog i hjulen som målen stod på bedömdes detta inte som mål. Matchen slutade 1-1 och nu är det mycket som står på spel inför sista omgången. Smögen möter Kungshamn och kan säkra uppflyttning vid seger.
– Det blev en mycket bra match med högt tempo och bra spel trots en svårspelad plan.
–Vi hade ett flertal chanser att dra ifrån men bollen studsade inte riktigt våran väg. Vi är otroligt taggade inför söndagens derby mot Kungshamns IF, det var många år sedan vi möttes i en serie å grabbarna har sett fram emot detta hela säsongen. Det kommer bli en prestigefylld match där vi hoppas på mycket publik som stöttar oss, säger Smögens tränare Niklas Werme.

Dubbla segrar för damerna

Hoppet om uppflyttning lever

Det var en tuff helg för spelarna i SAIS/LAIK. Bortamatch i Åmål på fredagen och sedan var det bortamatch igen på söndagen mot Frändefors.

Tränare Rickard Wik ser tillbaka på några händelserika dagar.
– Vi fick ju spela niomanna i fredags för Tösse IF hade för få spelare. Men när vi kom dit var de tolv tjejer och då tänkte jag att det skulle bli elvamanna men så blev det alltså inte.
Reglementet säger tydligen att om ett lag bara är tolv spelare får man spela med färre utespelare. Matchen spelades dock på full plan vilket blev jobbigt för alla inblandade.
– Det blev tufft för alla och det kändes väldigt konstigt. Kanske inte den roligaste fotbollsmatchen i mitt liv, konstaterar Wik.
Trots de märkliga omständigheterna blev det seger för Stångenäs damer med 2-0.
– Vi gjorde en okej insats och vann fullt rättvist. Det var riktigt dåligt väder och både regnade och blåste. Men det blev en trevlig fredagskväll ändå och vi åkte dit gemensamt i en stor buss så jag var nöjd efteråt.

En dags vila

Under lördagen gällde det att ladda batterierna då nästa match var redan dagen efter, borta mot jumbon Frändefors.
– Man märkte att spelarna var trötta, både i huvudet och i benen. vi gjorde en del misstag och det gick lite långsamt men vi vann fullt rättvist, säger Wik om 3-1 segern.
Linnea Widell gjorde två snabba mål i slutet på den första halvleken och i den andra utökade Tyra Ridell till 3-0. Frändefors fick in en reducering men den kom alldeles för sent.
Regnet besvärade lagen och ställde till det för fler lag. Vikens IF:s match fick ställas in på grund av dålig plan vilket innebär att laget, precis som SAIS/LAIK i dagsläget har 21 poäng på åtta matcher. Vikens målskillnad är bättre än SAIS/LAIK:s men det finns fortfarande chans för Rickard Wiks lag att avancera till division 3.
– Vi vet ju om hur läget ser ut men det är viktigt att vi inte fokuserar för mycket på det utan spelar våra matcher och försöker vinna dem så får vi se hur långt det räcker.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv