Jakub Kleprlik var glad att äntligen vara på plats i Munkedal. Tjecken blev positivt överraskad över hallen och publiken på plats.

Äntligen debut för den tjeckiske stjärnvärvningen

Nästan ett år efter att kontraktet skrevs på debuterade Jakub Kleprlik i MBTK-tröjan

2015-03-09 Så var han äntligen på plats. Munkedals stjärnvärvning, den 28-årige tjecken Jakub Kleprlik.
– Han är en jättetrevlig kille och hade vi haft han i laget hela säsongen hade vi legat etta i serien, säger Munkedalsordföranden Benny Johansson.

En miss i regelläsandet ledde till att Jakub Kleprlik inte fick representera Munkedals BTK så länge hans franska lag, Caen, fortfarande var kvar i Europaspelet. Nu har Caen åkt ut och han är fri att representera Munkedal. Klubben gjorde klart med Kleprlik redan den 1 maj förra året, men det dröjde nästan ett år innan han gjorde sin debut för klubben. Facit för helgen blev fyra vinster, en förlust.

– Han är riktigt duktig. Han har slått många av spelarna i Sverigeeliten och nyligen besegrade han killen som är rankad som nummer 20 i världen, säger Benny Johansson.

Nervös inför debuten

Jakub Kleprlik var positivt överraskad efter sin debut i MBTK-tröjan.

– Det är en fin hall med bra stämning. Tyvärr så spelade jag inte jättebra i första matchen, mot dansken Morten Hyrup Rasmussen, jag har rest och spelat många matcher den senaste tiden och det börjar sätta sina spår. Sen var jag lite nervös också.  Så blir det alltid inför den första matchen i en ny klubb, säger han.

Tjecken pekar själv ut servarna och forehanden som sina starkaste sidor. Om nivån på den svenska andraligan säger han:

– Den är inte i närheten av franska ligan, som tillsammans med Bundesliga är en av de bästa i världen, men ettan och tvåan i varje lag är alltid bra.

Vad tycker du om laget?
– Munkedal är ett bra lag. Jag bor i Falkenberg och känner Erik Åhman och Padasak Taniviriyavechakul sedan tidigare och det är bra killar, avslutar Jakub Kleprlik.

Publicerad:
Nyhetsarkiv