”Jag är stolt över förtroenden jag fick att vara partiledare och att bli Moderaternas första kvinnliga partiledare. Men när det inte går att få presentera politiken, då går det inte heller att sitta kvar. Det finns inte förutsättningar för mig att göra ett bra jobb”, sade Anna Kinberg Batra vid en pressträff på fredagen.

”Anna höll fanan högt”

Lokala moderater beklagar partiledarens avgång

2017-08-25 Anna Kinberg Batra meddelade på en pressträff på fredagen att hon avgår som Moderaternas partiledare.
Flera ledande moderater i vårt område beklagar nu hennes avgång och tycker att agerandet från moderatkollegor runt om i landet som anonymt och öppet fört en kampanj mot henne är förkastligt.

– Jag tyckte att Anna höll huvudet högt och är imponerad över att hon utan att darra på rösten berättade vad hon åstadkommit, om hennes förståelse för att det för henne är omöjligt att fortsätta, och att hon för hennes dotters skull hoppas att Sverige kommer att få en kvinnlig, moderat statsminister. Det var starkt och känslosamt, säger Ann-Sofie Alm (M), oppositonsråd i Munkedal.
Kritisk mot (M)-kollegor
Hon är kritisk mot sina moderatkollegor runt om i landet som både anonymt och öppet begärt partiledarens avgång den senaste tiden när (M) har tappat i opinionsundersökningar ett år före valet…

Läs mer i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet på:
https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv