Viking tog säsongens andra seger under söndagen. Nu väntar en tuff vecka med två hemmamatcher, Lerum på torsdag och derbyt mot Munkedal på fredag. Arkivfoto: Lennart Hård

Andra segern för säsongen för Viking

3-4 borta mot Ramberget – Lysekilslaget vände med två sena mål

2015-01-26 Under söndagen tog Viking sin andra seger för säsongen.
Precis som vid den första var det Ramberget som stod för motståndet.
En sen vändning och en spik i kistan från Johan Fransson bäddade för 3-4-segern.
– Det var en riktig fight med bra moral från vår sida, säger tränaren Seth Torp.

Nästa match: Lerums BK, hemma

Den 4 januari tog Viking sin första seger för säsongen när man besegrade Ramberget med 6-4. 21 dagar senare var det dags för den andra.

Viking åkte ner till Hisingen för bottenmötet med Ramberget utan tre tunga pjäser. Mikael Aronsson, Linus Strandberg och Niclas Carlsson, som alla tre varit med och lyft Viking i fortsättningsserien, saknades.

– Den yngste killen i laget var 14 år, den näst yngste var 15, säger Seth Torp.

Ramberget tog ledningen

Det kunde dock ha börjat bättre för Lysekilslaget. Ramberget tog ledningen med både ett och två mål i den första perioden. Det dröjde fram till slutminuterna i mittenperioden innan Vikings målskytte rullade igång. Markus ”Micro” Johansson och Johan Fransson såg till att ställningen var lika, 2-2, inför den avslutande perioden.

Tidigt i tredje gjorde Ramberget 3-2, men Viking visade moral och kampvilja och vände till 3-4.

Återigen var det Markus ”Micro” Johansson och Johan Fransson som gjorde Vikings mål.

– Det var en fantastiskt bra genomförd match. Att vända 2-0 till 2-2 och sedan 3-2 till 3-4 är riktigt skönt.

”Växt till sig”

Ett annat positivt tecken för Viking var att man orkade hela matchen. Tidigare har man ofta stagnerat mot slutet.

– Killarna har växt till sig och de unga har acklimatiserat sig. Innan låg fokus på att hålla nere siffrorna, nu siktar vi på att vinna matcherna, avslutar Seth Torp.

Publicerad: Uppdaterad: