Joakim Andersson fick nio minuter på isen mot Calgary. Arkivfoto

Andersson delaktig i Detroits vändning

Munkedalssonen stod för en assist i svenskmötet

2014-12-09 Joakim Andersson och hans Detroit Red Wings gick segrande ur lördagens svenskmöte med New York Rangers i NHL.

Det var rena svenskfesten när Red Wings tog emot Rangers hemma i Joe Louis Arena under natten till söndagen. Hela åtta svenskar fick tid på isen, två i bortalaget och hela sex i hemmalaget Detroit.

Centern från Munkedal, Joakim Andersson, var en av dem. Hans Detroit fick en tuff start, Rangers tog ledningen med 0-2 i den första perioden innan hemmalaget kom igång. 1-2 kom genom Riley Sheahan efter 14:14. 2-2-målet kom 61 sekunder senare. Drew Miller drev upp pucken på vänstersidan och passade in till Joakim Andersson framför mål. Andersson passade i sin tur snett bakåt och Luke Glendening satte dit pucken bakom Rangersmålvakten Cam Talbot som vikarierade istället för Henrik Lundqvist.

Tredje assisten

Sju minuter in i den sista perioden punkterade Detroit matchen när Darren Helm satte 3-2.

Lördagens assist mot Rangers var Joakim Anderssons tredje för säsongen.

Publicerad: Uppdaterad: