Niklas Kjellsson, till vänster, och Mats Amandusson ska ha det yttersta ansvaret som tränare för Stångenäs herrlag 2015. Till sin hjälp får de tre assisterande spelande tränare i form av Jesper Carlzon, Jonas Hedlund och Jim Lundh.

Amandusson blir SAIS paniklösning

Ska dela på tränarjobbet tillsammans med Niklas Kjellsson

2015-01-02 För en dryg vecka blev det klart att Niklas Kjellsson tar över tränarsysslan i Stångenäs AIS. Nu står det även klart att han inte blir ensam. Under 2015 kommer han att ­leda Brastadlaget tillsammans med Mats Amandusson.
– Vi tror på en lösning med delat ledarskap, ­säger­­ Andreas Ström, spelaransvarig.

I somras stod det klart att Sven-Eric ”Svea” Ohlsson skulle lämna SAIS efter åtta år. På ­lilla julafton meddelades det att Niklas Kjellsson skulle ta steget upp från B-laget och ersätta ”Svea” som A-lagstränare. ­Därefter gick det rykten om att Kjellsson hade hoppat av ­uppdraget.

Vill sprida ut jobbet

Nu har nästa tur i tränarsoppan kommit. Niklas Kjellsson blir kvar, säsongen 2015 ­kommer han att dela på ledarskapet tillsammans med Mats Amandusson.

– Redan när vi gick ifrån ”Svea” hade vi ­förhoppningar om att få till ett delat ledarskap. Både för att sprida ut jobbet och minska arbetsbelastningen och för att få in mer folk kring laget, säger ­Andreas Ström.

Fin meritlista

Mats Amandusson är ett känt namn i lokalfotbollskretsar. Som spelare han har bland annat representerat Kungshamn, Smögen och GAIS, och ­tidigare har han tränat bland annat ­Grebbestad och LFF. Han var tidigt med i de interna ­diskussionerna om att ta över Stångenäs.

– Han kände dock att han inte hade tiden att ensam ­leda laget. I och med att vi nu har två tränare är det inte hela världen om någon skulle ­missa en träning eller match. Vi tror stenhårt på det här upplägget.

Klart sedan tidigare är att ­Jesper Carlzon och Jonas ­Hedlund kommer att få roller som spelande assisterande trän­are. Nytt är dock att även Jim Lundh kommer få en sådan roll.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv